LLOCS

Berga amb nens

Fa un parell, o tres, caps de setmana vam estar de Vacances en Família a l’alberg de Berga. Va ser tota una experiència això d’anar d’alberg, dormir en lliteres i fer els àpats en germanor, una experiència molt positiva. Tot i l’austeritat del lloc, esta tot molt pensat pels més petits: trones, banyeres, menjars triturats, sala de jocs,…
Vam arribar divendres al vespre i al registrar-nos ja ens van informar de les mil coses que podíem fer per la comarca del Berguedà. Planells, tríptics i fulls d’informació en una carpeta per estudiar-nos-ho i valorar el més adient per fer amb un nen de 3 anys i un de 10 mesos.
Dissabte al matí vam anar a fer una volta per Berga. Al Passeig de la Indústria hi feien mercat i al llarg d’aquest hi ha parcs infantils per fer una paradeta. Després vam deixar-nos portar pels carrerons fresquets, passant per la famosa Pl. de St. Pere. Així se’ns va fer l’hora del vermut i mentre esperàvem l’hora de dinar ens vam entretenir a la sala de jocs de l’alberg.
A la tarda vam anar al Santuari de Santa Maria de Queralt, des d’on hi ha unes vistes espectaculars. Nosaltres vam pujar en cotxe fins al pàrquing i des de allà es pot agafar un funicular fins al Santuari. El trajecte es paga a arribar al bar, on nosaltres vam fer la primera parada per donar de berenar a l’Èric. Des de l’església es pot fer la volta a la muntanya, nosaltres només vam fer un trosset, el Marc no volia caminar massa.
Aquella mateixa tarda encara vam tenir temps d’anar al Pont de Pedret, un indret per anar a maravellerar-se amb l’espectacle de la natura. El pont és d’estil medieval i travessa el riu Llobregat on els de la zona hi van a banyar-se. Nosaltres només ens vam atrevir a posar-hi els peuets.
Després ja va ser hora de tornar a l’alberg, descansar i anar a sopar. L’endemà ens esperava un viatge en el temps.
El diumenge vam pujar al Tren del Ciment, un ferrocarril de 3,5 Km de recorregut amb 4 parades. L’inici del trajecte és a La Pobla de Lillet on podreu comprar els bitllets per començar l’aventura. Al Marc li va encantar pujar a aquell tren tant xulo! Nosaltres només vam fer una parada, als Jardins Artigas. Uns magnífics jardins dissenyats per Antoni Gaudí. Després es torna a agafar el pròxim tren i es continua el recorregut fins al Museu del Ciment. Nosaltres no vam baixar, ens van comentar que el Marc encara era massa petit i que potser s’avorriria. Vam tornar a fer el mateix recorregut de baixada. Tota una bonica experiència tant pels més petits com pels més grans.
Després de dinar a l’alberg vam fer un geladet i vam tornar cap a casa. Un cap de setmana rodó, cansat, però rodó!

1 Comment

  • Reply
    LIA
    28 de juliol de 2015 at 23:47

    Quina gràcia!! L'any passat hi vam estar nosaltres a l'alberg de Berga, també amb el vacances en família i creu-me si et dic, que tret del pont de pedret que vam substituir per les Fonts del Llobregat, vam tenir un cap de setmana calcat!!! Veient les fotos m'han portat molt bons records…. Una abraçada!

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.