MANUALITATS

Quadre de La Castanyera

Ja s’acosta la Castanyada i si l’any passat vam fer panellets, aquest any aprofitem que des de l’escola ens van demanar als pares que els nens fessin una treball manual sobre La Castanyera amb materials reciclats. Subratllo el “fessin” perquè avui he vist castanyeres dignes del MNAC, de fet els pares es deien entre ells, “ui, que bé que t’ha quedat!”. Està clar que un nen de 3 anys, ell sol no farà gaire gran cosa si no els ajudem, però ajudar no vol dir fer-ho tot, no?

Bé, us ensenyo el que hem fet a casa, perquè és una bona idea per a altres ocasions, es tracta de fer un quadre.

Comencem creant un fons pel nostre quadre, en aquest cas ha de ser de tardor, així que només li vaig treure els colors que necessitaria. Ell va voler estampar mans, al principi li pintava jo les mans, i després ja volia fer-ho ell sol.
Ara ens toca als grans preparar el nostre personatge, en aquest cas la castanyera, però com us he dit, podeu dibuixar qualsevol personatge, animal,… Aquí us ensenyo un truc que faig servir moltes vegades, fins i tot per fer algun brodat, es tracta de calcar directament de la pantalla de l’ordinador i després repassar amb un retolador. També ho podeu imprimir, però així obtindreu un resultat més handmade ;P Retallem tota la figura.

Amb paper de colors o estampats (al Tiger n’hi ha) repassem el vestit, les sabates i els complements, i els retallem.

El Marc va voler pintar-la, i ja va anar bé, per la cara i les mans.

Després amb la cola de barra anem vestint a la castanyera, el vestit, el davantal, les sabates, el mocador i també la paperina i les castanyes. També li vaig retallar un quadrat, un rectangle i un triangle per fer la caldera on torrar castanyes. Amb això també practiquem vocabulari, colors,…

 

Per acabar enganxem la castanyera al fons de tardor i els elements que formen la caldera i les castanyes. Retallem una mica el full per enganxar-lo sobre una cartolina de color, que ens donarà un aspecte de paspartú i més rigidesa al treball.
I aquest és el resultat, el Marc estava pletòric aquest matí, per ensenyar-li la seva castanyera a la Sílvia!!

No Comments

    Leave a Reply

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.